Η Βίκυ Θαλασσινού γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.

Είναι καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό τμήμα δημιουργικής γραφής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Είναι Αριστούχος   του   Τμήματος  Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Απόφοιτη της ανώτερης σχολής Δραματικής Τέχνης Δ. Φωτιάδη. Σπούδασε παιδαγωγός και εμψυψώτρια στο Αθηναϊκό κέντρο Παιδαγωγικών Ερευνών και Σπουδών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια υποκριτικής, κινηματογράφου  και γραφής (μεταξύ άλλων, σωματικού θεάτρου με τον Σοτιγκύ Κουγιατέ, γραφής στο ΕΚΕΒΙ, και εργαστήριο γραφής με τον Α. Φλουράκη) κλ.

Από νεαρή ηλικία ασχολείται με την συγγραφή θεατρικών έργων και παραμυθιών. Έχει βραβευτεί από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το θεατρικό έργο «Καλώς ήρθες Διόνυσε» 1996 , από την ένωση σεναριογράφων Ελλάδας 1ο βραβείο διασκευασμένου σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους «Ράτσα Νεγκατίβα» σε συνεργασία με τη Μ. Μαλλούχου2015. Το έργο της «Ηθοποιοί είστε και φαίνεστε» ανεβαίνει το 2003 στο φεστιβάλ του άδειου χώρου στο Εθνικό θέατρο, ενώ το έργο «Τι απέγινε ο Ριχάρδος» ανεβαίνει το 2012 στο φεστιβάλ divised theatre στο θέατρο του Νέου Κόσμου και στο θέατρο Βρυσάκι. Το 2010 ανεβαίνει στο θέατρο Ορφέας το έργο «Η Αλίκη στη χώρα των γευμάτων».  To 2017   ανεβαίνει στο θέατρο Βαφείο το έργο   της « Εξίσωση», στηριγμένο στον μύθο της Αντιγόνης.

Το 2020 ανεβαίνει στο θέατρο ΜΠΙΠ το έργο Πρώτη Αγάπη του Ι. Κονδυλάκη στο οποίο έχει κάνει τη διασκευή.

Το 2021 στο πλαίσιο του θεσμού « Ολη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός» ανεβαίνει το έργο της «Το κουτί της Πανδώρας».

Έχει εκδώσει δύο βιβλία στις εκδόσεις Μίνωα «Η καμηλοπάρδαλη που αγαπούσε  τα καπέλα»2006 (δύο εκδόσεις και συμμετοχή στο φεστιβάλ της Μπολόνια) και « Η απαγωγή του Αϊ Βασίλη»2007

Παράλληλα σαν ηθοποιός συμμετέχει σε παραστάσεις : Βάκχες σκν. Ν.Παροίκος, Ειρήνη σκν. Χρ. Τσάγκας, Ρομπέρτο Τσούκκο σκν. Ν. Σακαλίδης, Ο Λόγος που Μένει, Το τελευταίο Ρούχο σκν. Ν.Γραμματικός, Ευτυχία, σκην. Αγ. Φραντζή κλ.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάτρου La Strada  από το 2009 ,όπου γράφει τα κείμενα και συν-σκηνοθετεί.